HorseLux Extra - 15 kg

175,00
( 140,00 )

HorseLux Extra er et müslifoder, der kan anvendes som det daglige foder til heste, der skal yde på højt niveau eller som et ekstra tilskud i pressede perioder, f.eks. op til show, kåringer eller stævner. Foderet er også velegnet til heste, der har problemer med at holde huld.

Model/varenr.: 10114

Foderet har særlig fokus på:

Muskelsætning

God energi

Huld

Antioxidanter

 

Extra har en god aminosyresammensætning (protein), hvilket hjælper hesten med en optimal og god muskelsætning. Ligeledes indeholder foderet antioxidanter for at hjælpe hesten af med frie radikaler, som den danner under særlig hård træning.

​Foderet har en optimal sammensætning af energi fra stivelse og olier, hvilket giver hesten en god og positiv energi samtidig med, at foderet også tilfører hesten omega 3-6-9. En korrekt sammensætning af disse vil give hesten både den hurtige og den længerevarende energi, som især konkurrenceheste har behov for.

​HorseLux Extra dækker hesten ind med organiske mineraler og coatede vitaminer. Dette sikrer en høj kvalitet og optagelighed for hesten.

​HorseLux Extra er også særdeles velegnet til drægtige og lakterende hopper, der har tendens til at tabe sig.

Holdbarheden er 6 måneder fra produktionsdatoen, da der efterfølgende ikke kan garanteres for næringsstofindholdet.

Sammensætning:

HorseLux Protein*  20,0 %
Byg, poppet  19,3 %
Majsflager 18,0 %
Beriderens fiber-kornmix** 15,0 %
Grønpiller  7,0 % 
Æblefibre 5,0 %
Sort havre  4,0 % 
Vitaminforblanding 3,9 %
HorseLux Eponaolie*** 2,0 %
Gulerodsflager  2,0 %
Ærteflager 2,0 %
Melasse, roe   1,0 %
Fodersalt  0,9 %

*HorseLux Protein indeholdende: Grønpiller (27,5%), tørgær (15%), sojaskråfoder toasted (12,5%), hørfrø (10%), æblefibre (8%), majsgluten (8%), forblanding (7,73%), solsikkeskrå (7,4%), melasse, roe (2,0%), vegetabilsk fedt** (1,87%).

**Beriderens fiber-kornmix indeholdende: Sojaskaller (24%), byg (17%), hvede (15%), sojaskråfoder (15%), hvedeklid (10%), roesnitter (8%), grønmel (6%), rapskagefoder (5%).

***Blanding af lecithin og sure olier (botaniske) fra kemisk raffinering af raps, soja og solsikke.

 

Analytiske bestanddele:

Fordøjelig energi   0,96 FE/kg.
Råprotein 15,1 %
Råfedt 6,3 % 
Træstof  9,7 %
Råaske 5,3 %
Sukker  5,8 %
Stivelse  27,3 %
Calcium 5,8 g/kg.
Fosfor 4,5 g/kg.
Natrium  5,0 g/kg.
Magnesium 1,8 g/kg.
Svovl  1,2 g/kg.
Lysin 10,5 g/kg.
Methionin  3,5 g/kg.

For yderligere info om indholdet af vitaminer og mineraler se ”Vejledende foderplan og datablad”.

 

Elektrolytter:

Vi anbefaler altid, at en hest, der sveder, tildeles ekstra elektrolytter ved siden af det daglige foder.

 

Antioxidanter og frie radikaler:

Frie radikaler dannes, når hesten trænes, eller når den udsættes for stressede situationer. Her har cellerne nemlig et forhøjet energibehov. Mængden af ilt stiger ligeledes i blodet pga. hestens vejrtrækning, hvilket også er med til at danne en forhøjet produktion af frie radikaler.

De frie radialer er kort fortalt atomer, der mangler en elektron i et eller flere af sine elektronpar. De dannes, når hestens foder (kulhydrater, fedt og proteiner) skal nedbrydes og omdannes til en energi, hesten kan bruge. For at disse næringsstoffer kan nedbrydes, skal de bruge ilt, og det er under denne proces, at nogle af iltmolekylerne bliver omdannet til frie radikaler. 

De frie radikaler, som mangler en eller flere elektroner, vil derfor prøve at "stjæle" elektroner fra andre elektronpar. 
Problemerne kan opstå, når den frie radikal kan finde på at tage elektroner fra livsvigtige atomer i hestens krop. Det kan betyde for tidlig aldring, nedsat ydelse eller præstation, alt efter om den frie radikal angriber protein- eller fedtmolekyler. Herunder ser man også ofte muskelspændinger.

Det er derfor vigtigt, at hesten tilføres antioxidanter, da disse går ind og virker som elektroner.

Alle heste har et behov for antioxidanter. Dog har heste i arbejde et forøget behov, og det kan derfor være en fordel at tilføre dem ekstra antioxidanter. Her kan vi anbefale HorseLux Gurkemeje+, HorseLux Eponaolie eller HorseLux E-vitamin.

 

Fås i:

15 kg. sæk

Holdbarheden er 6 måneder fra produktionsdatoen, da der efterfølgende ikke kan garanteres for næringsstofindholdet.

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse: